Como stadje.jpg

Boekingsvoorwaarden (van toepassing op verblijf)

BOEKINGSVOORWAARDEN (VAN TOEPASSING OP VERBLIJF)

Hoe kan ik een reis boeken?
Bij Viasara is het mogelijk om een reis te boeken middels het reserveringsformulier op de website of door een mail te sturen naar info@viasara.nl. Bij een reguliere reis is het aan te raden om het reserveringsformulier op de website te gebruiken. Hier staat alle relevante informatie op. Indien je toch vragen hebt over de reis of in te vullen gegevens neem dan contact op via de website. Een offerte op maat laten maken bij speciale wensen, zoals een groepsaanvraag of data buiten de aangeboden weken via de website, is tevens mogelijk. Dit kan telefonisch per mail of middels het contactformulier op de website. Indien je eenmaal akkoord gaat met een offerte, wordt er een bevestiging naar het opgegeven e-mailadres gemaild waarin staat wat je verder kunt verwachten tot het vertrek.

Ik heb een reservering geplaatst, en dan?
Wij gaan direct aan de slag om de beschikbaarheid te controleren. Binnen 2 weken ontvangt je een offerte. Als deze voldoet aan jouw wensen dat ga je akkoord via de mail. Een bevestigingsmail wordt verstuurd wat tevens de reisovereenkomst is. De reisovereenkomst bevat het verblijf, de persoonsgegevens en de vastgelegde data.

Wat houdt STO reisgarantie in?
Om te voldoen aan de wens van veel reizigers maakt Viasara gebruik van STO-reisgarantie op haar reizen. Viasara biedt geen pakketreizen, waardoor zij hier toe niet wettelijk verplicht is. Wel begrijpen we dat het reizigers een stukje zekerheid biedt. Stichting Take Over (STO) zal in geval van faillissement van Viasara ervoor zorgen, afhankelijk in welke fase van de reis je je bevindt, dat je jouw geld terug krijgt of je reis kunt vervolgen. Om dit te kunnen realiseren maakt STO gebruik van een derdengeldenregeling. Als reiziger betaal je de reissom niet aan Viasara, maar betaal je deze aan Stichting Derdengelden Certo Escrow. Certo Escrow, een door de Nederlandsche Bank vrijgestelde betaaldienstverlener, beheert deze stichting. Wanneer Viasara voor het einde van jouw reis niet in surseance van betaling komt of failliet gaat wordt jouw geld 1 dag na afloop van jouw reis vrijgegeven aan Viasara. Mocht Viasara voor het einde van jouw reis in surseance van betaling terecht komen of failliet gaan dan gaan jouw reisgelden naar STO. Zo kunnen de schuldeisers niet bij jouw geld. Indien je nog niet op reis bent, ontvang je de betaalde reissom terug. Wanneer je reeds onderweg bent, zal STO ervoor zorgen dat je ofwel het rechtmatige deel van jouw reissom terug krijgt of dat je jouw reis kan afmaken.

Wat houdt de VvKR in?
Viasara is aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties. Dit is een vereniging met reisspecialisten dat een platform biedt voor kleinschalige reisorganisaties en ondersteuning biedt en kleine touroperators promoot.

Het overmaken van de reissom
Nadat je van Viasara een boekingsbevestiging en factuur hebt ontvangen, ontvang je van Certo Escrow per email een uitnodiging met een gebruikersnaam en wachtwoord. Je wordt gevraagd in te loggen op het beveiligde gedeelte van de website van Certo Escrow. Na bevestiging van de uitnodiging kun je direct overgaan tot betaling. Je kan indien je niet aan internetbankieren doet, ook een overboeking doen. Je ontvangt een verzoek tot betaling van de reissom. Voor alle boekingen geldt dat de volledige reissom voor vertrek betaald dient te zijn aan de Stichting Derdengelden Certo Escrow.

Wat als ik een wijziging wil aanbrengen na het boeken?
Wil je na het boeken wijzigingen doorgeven, dan is het advies om dat zo snel mogelijk te doen. Wij zullen de wijzigingen verwerken en koppelen dit terug naar jou. Indien er extra kosten gemaakt worden, zullen deze in rekening worden gebracht. Middels de website van Certow Escrow kun je de reis annuleren en de vooruitbetaalde reissom (deels) terug krijgen, afhankelijk van de gemaakte kosten.

Hoe komt de prijs van de reis tot stand?
De gepubliceerde prijzen op de website zijn per tent en niet per persoon. Belastingen, reserveringskosten, administratiekosten, toeristenbelasting en STO-reisgarantie zitten er bij in. Beddengoedpakketten, eindschoonmaak en douchemunten zijn optioneel. De prijs op de website is de meeste actuele prijs. Nadat er geboekt is wordt de prijs van het moment van boeken aangehouden.

Hoe avontuurlijk is een vakantie met Viasara?
Het kampeerverblijf in de tenten heeft avontuurlijk karakter. Wel is de volledige vakantie zo avontuurlijk in te richten als je zelf wenst door de diversiteit aan mogelijke excursies en activiteiten. Voor het verblijf is een goede conditie geen vereiste. In de tenten kan men staan en alle tenten zijn voorzien van echte bedden voor extra comfort. In de tenten is geen toilet- en douchegelegenheid aanwezig. Uiteraard biedt de camping deze faciliteiten. Op het Viasara-veld is wel een ruime kookgelegenheid.

Moet ik het heen- en terugvervoer zelf regelen?
Ja. De reissom is exclusief de kosten voor heen en terug vervoer. Op de website is er een pagina dat beschrijft welke mogelijkheden hier onder andere in zijn.
Houd er rekening mee dat bij het boeken van vliegtickets er vaak nog kosten voor bagage bijkomen en dat er voor afwijkende bagage er speciale regels en tarieven gelden. Wil je jouw eigen fiets meenemen met vliegen, dan is het verstandig om contact op te nemen met de reisagent of vervoersmaatschappij om de kosten ervan op te vragen. Vervoersmaatschappijen garanderen niet dat jouw fiets onbeschadigd aankomt.
Mocht je met de auto reizen, houd dan rekening met bijkomende kosten voor bijvoorbeeld vignetten (Oostenrijk en Zwitserland) en tol. Vignetten zijn vooraf te bestellen bij de ANWB, maar tevens onderweg verkrijgbaar bij de snelweggrensovergangen. Voor een compleet overzicht van geschatte reiskosten is het raadzaam om de routeplanner op ViaMichelin te gebruiken. Deze geeft verschillende gangbare routes weer met bijbehorende reistijd, gemiddelde brandstofkosten, prijzen van tolwegen op de route en prijzen van benodigde vignetten.